De Groene Kring

ma 2 sep '19 - 19:00
De Groene Kring

Dag mensen van De Groene Kring,

Dertig jaar geleden deden velen wat lacherig toen Willem-Alexander zich op instigatie van zijn vader ging verdiepen in ‘watermanagement’. Maar het was een goede zet van die oude Claus. Dat water is hier een dingetje, dat weten wij in ieder geval al sinds de Sint-Elisabethvloed van 1421. Maar water is tegenwoordig wereldwijd een ding. En dan zenden we overigens niet meer onze Koning, maar Watergezant Henk Ovink. Op maandag 2 september spoelt hij aan bij de Groene Kring. Ovink zou al eerder komen, maar zat dan plotsklap in Bangladesh, India of Indonesië om op het hoogste niveau te adviseren over waterproblematiek. Namens Nederland, de VN of de VS, want Obama benoemde ‘Henk the Waterguy’ tot een van zijn adviseurs. Inpolderen en in polderen, daar zijn we beide heel goed in. Ovink brengt dus niet alleen de Nederlandse waterkennis, maar ook het - hoe toepasselijk - het ‘Hollandse polderen’ aan de internationale vergadertafels. ‘Als samenleving kom je nergens met het maken van keuzes uit eigenbelang. Je moet juist verbinding met elkaar maken. Nederland is daar knap in en daarom kunnen andere landen onze hulp goed gebruiken’ aldus Ovink.

Met Henk Ovink praten we o.a. over hoe Nederland geld verdient met het water en wat ze daar in andere landen mee doen. Wat er terecht is gekomen van zijn avonturen met Barack c.s. en zijn die weer ge-killed door The Trump Administration? Hoe zit het nou met de gevaren van de stijgende zeespiegel, wanneer spoelen we weg? En natuurlijk wat jij hem nog zou willen vragen.. 


Kom luisteren, meepraten en eten. En neem iemand(en) mee! We kijken uit naar je of jullie komst.


Zoals altijd:
18.00 uur Borrelen aan de bar
19.00 uur Praatjes in Club-Up
20.15 uur Samen boven eten in het restaurant (Reserveer een vega(n) maaltijd en glas wijn via deze Magische Wonderknop. Tover die direct ook even in je agenda).

 

De praatjes zijn nimmer goedkoop, maar wel gratis. Wil je wèl komen, maar blijf je niet eten, wat jammer is, want ook bij ons is de derde helft vaakst het leukst en zinnigst, meld je dan per kerende post aan bij lucas@degroeneafslag.nl, zodat we een stoeltje voor je in de zaal klaar kunnen zetten.

 

We hopen je maandag 2 september te zien, alle groets van het Groene Kring Team!

P.S. Voor wie graag goed beslagen ten ijs komt
Interview met Henk Ovink in Vrij Nederland: https://www.vn.nl/henk-ovink-watergezant-uit-nederland/
Interview in Algemeen Dagblad: https://www.ad.nl/binnenland/dit-is-de-opvolger-van-willem-alexander-water-is-superspannend~ac050fec/
De gevolgen van zeespiegelstijging voor kuststeden: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/11/hoelang-kan-rotterdam-de-stijging-van-de-zeespiegel-voorblijven-a3274399


P.P.S. Deel de Groene Kring.
Mail je dit door even naar anderen die De Groene Kring leuk vinden? Ze kunnen zich hier voor onze maillijst aanmelden. Onze dank is oneindig! 

Voor de nieuwelingen, kunstenaarssociëteit de Kring zit vlak bij het Leidseplein in Amsterdam. Kleine-Gartmanplantsoen 7-9, 1 hoog, de grote houten deur naast voetbalvrouwensociëteit Palladium. Sociëteit De Kring in Amsterdam is al bijna 100 jaar een sociëteit voor kunstenaars, wetenschappers, schrijvers, journalisten en andere cultuurliefhebbers. De Kring houdt zich ook bezig met ‘green culture’. Dus naast kunst, alles wat te maken heeft met de transitie naar een duurzame wereld. Kom luisteren, meepraten en eten. En neem iemand mee! We kijken uit naar jullie komst.