Jantien Jongsma

No work, just play

Van 29 februari t/m 4 december 2020 exposeert Jantien Jongsma op De Kring met het wandvullende werk 'No work, just play'.

Jantien Jongsma maakt monumentale schilderingen waarin zij kronieken, persoonlijke verhalen en alledaagse gebeurtenissen verbeeldt. ‘No work just play’ is een wandvullende muurschildering op doek die zij maakte voor sociëteit De Kring in opdracht van de kunstcommissie. Het 12,5 meter brede werk met als onderwerp ‘spelen’ is in vier scènes opgezet die in elkaar overlopen in kleur, vorm en thema. Haar werk is licht en veranderlijk. Jongsma maakte een losse overall compositie waarin zij speelt met de vormen- en kleurentaal uit het begin van het Sovjetmodernisme en De Stijl, waar de avant-garde zich bediende van primaire kleuren en geometrische vormen. Jongsma is zelf niet streng in de leer, ook hier is het woord spelen meer van toepassing.

Fragment van ‘No work just play’, Jantien Jongsma

Over Jantien Jongsma

Kringlid Jantien Jongsma (Harlingen, 1965) woont en werkt in Amsterdam. Ze volgde de studie aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming en studeerde aansluitend schilderkunst en grafische kunst aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze had solotentoonstellingen bij o.a. C&H Artspace, Stedelijk Museum Kampen en Museum Belvedère, deed mee aan groepstentoonstellingen in o.a. Kunstvereniging Diepenheim en het Fries Museum en werd gepresenteerd op beurzen zoals Big Art en Art Rotterdam. In 2015 ontving zij de Jeanne Oostingprijs voor waterverf schilderkunst.

Meer informatie over Jongsma’s werk vind je hier.