Rob Scholte opent tentoonstelling op De Kring over zeefdrukkerij in zijn Jordanese atelier

Vrijdag 24 november 2023 zal Rob Scholte vertellen over zeefdrukkerij Sericus, de werkplaats waar Paul Schouten decennia lang zeefdrukken maakte voor tal van kunstenaars uit het Amsterdamse. Scholte nam de studio over en gaat in op de betekenis van de plek destijds, in het licht van het kunstlandschap van nu. 

Paul Schouten bemande zijn zeefdrukatelier in de Jordaan vanaf ca. 1970. Naast reclame-werk in opdracht drukte hij werken voor een groot aantal bekende Nederlandse kunstenaars, waaronder Peter Schenk, Patty Harpenau, Rob Scholte en Peter van Straaten. Ook werkte hij veel in opdracht van de BKR, de toenmalige kunstregeling. Verder gaf hij les bij de Werkschuit en in het Van Gogh Museum.

Rond 1991 nam Rob Scholte het atelier over. Paul overleed in 2004 en liet een grote hoeveelheid grafische kunst na, die opdook toen dit jaar zijn weduwe Marie-Claire overleed.

Samen met Floris Schouten, de zoon van Paul, maakte de kunstcommissie een selectie uit de werken, die vanaf 24 november de wanden van De Kring zal sieren.

Meer over de vernissage op vrijdag 24 november 2023 lees je hier.