Meesterwerk | Ru de Groen over Wim T. Schippers

maandag 4 december

19:00 – 20:15

Kunst

Talkshow

Joan Veldkamp interviewt schrijver Ru de Groen (Kringlid) over zijn mooie boek ‘Jammer, maar helaas – 29.585 dagen Wim T. Schippers’, een kroniek van het veelomvattende werk van de multi-artiest.

‘Ik doe wat ik niet laten kan, wat op mijn pad komt en waar ik zin in heb.’ Aldus de multi-artiest Wim T. Schippers, bedenker van onvergetelijke tv-series zoals ‘De Fred Haché Show’, ‘Hoepla’ waarin bloot de maat was en het pikante ‘Waldolala’.

Altijd was Schippers in het nieuws; ook zijn kunstprojecten – een vloer besmeerd met Pindakaas in theater Mickery en een zwevende steen voor het Ministerie van VWS – riepen zowel bewondering als ontzetting op.

Voor het iPad-tijdperk waren eindeloze autoritten alleen dragelijk dankzij de Bert & Ernie tapes (Sesamstraat; Een Uur Niet Zeuren) waarin Schippers met verve de rol van Ernie op zich nam en dankzij radio-uitzendingen van ‘Ronflonflon van Jacques Plafond’ met Wilhelmina Kuttje in de hoofdrol.

Joan Veldkamp interviewt schrijver Ru de Groen (Kringlid) over zijn mooie boek ‘Jammer, maar helaas – 29.585 dagen Wim T. Schippers’, een kroniek van het veelomvattende werk van de kunstenaar. Hilarische videofragmenten uit zijn series zullen niet ontbreken.

Programma

18:30 – inloop
19:00 – aanvang programma, clubUP
20:15 – einde programma

Reserveren

Voor dit programma zijn verschillende tickets beschikbaar. Niet-leden betalen een kleine bijdrage van €5,-. Reserveer nu een plek via bovenstaande knoppen.

Wil je als lid na afloop dineren in het restaurant? Maak hiervoor dan een aparte reservering.