SEC Lezing | Thijs Gerbrandy

maandag 9 oktober

18:00 – 19:00

Lezing

Op 9 oktober wordt de SEC lezing verzorgd door drs. Thijs Gerbrandy. Tijdens deze lezing gaat hij in op de invloed van het Midden-Oosten op Europa op het vlak van kunst- en cultuuruitingen.

Thijs Gerbrandy (1986) is kunsthistoricus gespecialiseerd in kunst uit het Midden-Oosten. Gerbrandy heeft een dubbele masteropleiding in de Geschiedenis en de Kunsten van het Midden-Oosten afgerond aan de prestigieuze School for Oriental and African Studies (SOAS) in Londen. Ook doceerde hij cursussen aan de Universiteit van Amsterdam over Islamitische Kunst en Architectuur.

Tijdens deze SEC lezing gaat Gerbrandy in op de invloed van het Midden-Oosten op Europa op het vlak van kunst- en cultuuruitingen. Hierbij stelt hij onder meer de vraag, of we wel kunnen spreken van een uniforme ‘islamitische cultuur of kunst’. Ook onderzoekt hij de rol van handel in de uitwisseling van cultuur en kunstuitingen.

Programma

17:30 – inloop, bar
18:00 – aanvang programma
19:00 – einde programma
19:15 – gezamenlijk diner (optioneel)

Reserveren

Voor dit programma zijn verschillende tickets beschikbaar.

Ben je lid van De Kring?

Ben je (nog) geen lid van De Kring?

‍Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met Société Européenne de Culture Nederland (SEC) en is onderdeel van de SEC-lezingenreeks.

De SEC komt maandelijks op De Kring bijeen voor een voordracht van een SEC-lid of gastspreker, die zowel een informatief, essayistisch, persoonlijk of wetenschappelijk karakter kan dragen. Daarbij staat de discussie na afloop centraal, een discussie die eerder doet denken aan een intensief gesprek, waarin ervaringen, inzichten, visies en ideeën worden getoetst aan en gedeeld met een geïnformeerd publiek.