Hans Vos

big blop

Van 2 mei t/m 20 mei 2022 exposeert De Kring nieuw werk van Kringlid, kunstenaar en advocaat Hans Vos in de bar van de sociëteit.

De werken zijn zowel qua titel als inhoud bijzonder: Big blop, Zo is het goed, Vulcano en meer..

Vos zegt graag nieuwe dingen te doen, reden waarom hij momenteel veel abstract werk maakt. Het werk dat te zien is in een recent interview in de digitale circulaire, is nog meer figuratief van aard.

Soms heeft hij vooraf al een idee als gaat werken; soms is het duidelijk, soms vaag. Zelf vindt hij het mooiste wanneer het dan toch opeens iets anders, of zelfs iets beters wordt dan dat hij in gedachten had. Dat het vanzelf gaat, dat heb je met schrijven ook, zo zegt Hans. “En dat je dan opeens zegt; OK nu stoppen, stop! Zie mijn doek met de titel: ‘Zo is het goed’.”

Zijn beste doek, pratend over kunst dat alles verklaart, heet BLA BLA BLA (5 bij 1 meter, acrylic sur peinte industrielle). Hij maakte het in Parijs op 5 juli, 2017. Wij zijn benieuwd. Voor nu genieten we van het huidige werk.

Op vrijdag 13 mei 2022 vanaf 17:30 vindt er een korte presentatie met aansluitende borrel plaats ter gelegenheid van de tentoonstelling.