Over ons

sociëteit voor Kunst, Cultuur en Wetenschap

Aan het Leidseplein, goed verstopt tussen de horeca voor het brede publiek, vind je De Kring. Een plek die juist niet voor iedereen is. Maar misschien wel voor jou.

Historie

Over wat er zich de afgelopen eeuw allemaal binnen De Kring heeft afgespeeld, zijn niet voor niets boeken volgeschreven. Deze exclusieve sociëteit die nét niet uitkijkt op het Leidseplein heeft een onmiskenbaar grote rol gespeeld in de vaderlandse cultuurgeschiedenis en gooit nog altijd hoge ogen in zowel de hoge als de lage cultuur van de Lage Landen.

De grootste acteurs en de kleinste televisiehelden konden er altijd hun epische zelf zijn, gearriveerde en gefaalde schrijvers raakten er buiten zinnen en vele BN’ers lazerden al dan niet starnakel via de roemruchte trap naar buiten. Het nog altijd geldende fotoverbod heeft visueel bewijs hiervan kunnen voorkomen.

Nu is De Kring niet alleen waar het allemaal gebeurde, maar ook waar het nog steeds helemaal gebeurt. Want inmiddels mag het sfeervolle interieur dan enigszins versleten zijn, de oergezellige ziel van De Kring is onverminderd springlevend, net zoals het welig tierende ledenbestand waar vele vormgevers van de maatschappij zich toe mogen rekenen.

Al deze leden kunnen altijd terecht in de gezelligheid van hun gezamenlijke huiskamer en krijgen exclusieve toegang tot de veelvuldig gevierde bar, het beste restaurant aan het Kleine-Gartmanplantsoen en zelfs ook tot de Club Up waar de nacht altijd jonger voelt dan die in werkelijkheid is.

Voorts is er een volle agenda met de uiteenlopende activiteiten van de BinnenKringen waar gelijkgestemde leden elkaar treffen – en de tijd weer eens vergeten omdat ze hier ongegeneerd lang van stof mogen zijn.


Ons team

Het team van sociëteit De Kring en ClubUP bestaat uit meer dan 100 ledenvrijwilligers en 60 betaalde krachten. De leden van de vereniging kiezen uit hun midden het verenigingsbestuur. De dagelijkse operatie is in handen van directie en staf.  

Suzanne Kampschuur

Directeur

suzanne@kring.nl

Sies Joosten

Bedrijfsleider

sies@kring.nl

Diederik Kloosterman

Chef

diederik@kring.nl

Meike Mol

Programmeur De Kring

meike@kring.nl

Shaniel Narain

Programmeur ClubUP

shaniel@kring.nl

Michel Alders

Administratie

michel@kring.nl

Yme Staaij

Hoofd Techniek

info@kring.nl


Bestuur

Joost Nijsen – voorzitter
Sandra Wouters – vicevoorzitter
Ester Tas – secretaris
Dieter Gerritsen – penningmeester
Jim Driesen – algemeen bestuurslid


Vacatures

Er zijn op dit moment geen openstaande vacatures bij De Kring. Toch in contact komen? Mail dan naar administratie@kring.nl


Openingstijden

  • Maandag tot en met donderdag: 16:30-01:00
  • Vrijdag: 16:30-03:00
  • Zaterdag en zondag: uitsluitend op afspraak

Het restaurant van De Kring is van maandag t/m vrijdag geopend voor leden vanaf 18:00.


Contact

Sociëteit De Kring
Kleine-Gartmanplantsoen 7-9, 1 hoog
1017 RP Amsterdam

020-623 69 85
info@kring.nl

Instagram: @societeit_de_kring
Facebook: Societeit De Kring


Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Auto

Parkeren van auto’s is in de buurt van het Leidseplein, net als overal in de binnenstad, erg moeilijk. Of je vindt ergens een plekje na veel rondrijden, of je parkeert bijvoorbeeld in de parkeergarage QPark Byzantium die vanaf de Stadhouderskade bereikbaar is in de Tesselschadestraat. Vandaar loop je in enkele minuten naar de Kring.

Fiets

Onder het Kleine-Gartmanplantsoen bevindt zich een bewaakte ondergrondse fietsenstalling met ruimte voor 2000 fietsen. Ook is het mogelijk om fietsen te parkeren langs de lijnbaansgracht. Let er hierbij wel op dat de fiets in het daartoe aangewezen vak geparkeerd wordt, anders wordt deze verwijderd.

Openbaar Vervoer

De Kring is bereikbaar met trams 1, 2, 5, 7, 12 & 19 en buslijnen N82, N83, N84, N86 & N88. Halte Leidseplein of Leidseplein/Kleine-Gartmanplantsoen.

Toegankelijkheid

De Kring is gelegen op de eerste en tweede verdieping en alleen per trap bereikbaar.


Wil je meer weten over lidmaatschap?