Hugo Keizer

closer

Van 20 november 2021 t/m 28 februari 2022 is de expositie 'Closer' van Kringlid Hugo Keizer te zien in de bar van de sociëteit.

De expositie ‘Closer’ bestaat uit negen portretten van mooie jonge vrouwen, gekleed in ‘jasje-dasje’, die koel de camera inkijken. Ze kijken met torn, sarcasme en minachting naar de fotograaf. Het waarom laat zich raden.

Keizer refereert met de werken naar het album ‘Closer’ van Joy Division uit 1980. Het is de New Wave muziek waar Keizer in die periode veel naar luisterde. Bepalend voor het geluid van het album is de synthesizer met vernieuwende studio-effecten. Het kan gezien worden als een voorloper van de hedendaagse housemuziek.

Groot verschil is dat ‘Closer’ tot weinig optimisme stemt. De donkere sfeer in de muziek en de songteksten hebben hun weerslag op de portretten. Keizer schiet de ‘lightpaintings’ in het pikkedonker met een zaklantaarn. Zijn werken krijgen hierdoor een duistere sfeer. De serie ‘Closer’ suggereert meer afstand dan nabijheid. Aan de andere kant lijken de jonge vrouwen met de kunstenaar en de kijker te spelen.

Over Hugo Keizer

Hugo Keizer (1963) is fotograaf, kunstenaar en geeft les aan het Mediacollege Amsterdam en de HvA. Hij woont en werkt in Amsterdam. Van jongs af aan komt hij op De Kring als zoon van kunstenaar en oud-kringlid Jerry Keizer (1938-2016). Meer informatie over de werken via https://atelierkeizer.com/public/serie/closer

Closer – serie van negen ‘Lightpaintings’
Mixed media, 60 x 75 cm
2015

Los te koop voor €1.100,- (hele serie €7.500).
Informeren bij de Kunstcommissie via kunst@kring.nl