Kring Iconen

100 jaar De Kring

Met gepaste trots presenteert De Kring van 25 maar 2022 t/m mid 2023 de tentoonstelling 'Kring Iconen', een selectie uit de werken van de vele kunstenaars die De Kring gehuisvest heeft.

Sociëteit De Kring viert in 2022 haar 100-jarig jubileum. Sinds 1922 is De Kring een hoofdstedelijke huiskamer die wordt bevolkt door kunstenaars, schrijvers, wetenschappers en journalisten. Al die opeenvolgende generaties vierden er feest en deelden er lief en leed en dat doen ze nog steeds. En belangrijker: wat gebeurt op De Kring, blijft op De Kring. Nu is er een unieke kans op een inkijkje in die wereld van levenskunstenaars.

Maakt dit nieuwsgierig? Dat waren Kringleden Hester Jenkins en Martha Visser ook. Ze doken in boeken, haalden herinneringen op met kunstenaars, hun erven en andere Kringleden. Vervolgens maakten ze een selectie uit het werk dat is gemaakt door een breed palet aan schilders, bohémiens, fotografen, cartoonisten, activisten en grafisch ontwerpers. Het is een selectie die recht doet aan de lange, rijke en soms obscure geschiedenis van De Kring.

Met gepaste trots presenteert De Kring op 25 maart 2022 de tentoonstelling Kring Iconen. Er wordt werk getoond van grote kunstenaars zoals Jeroen Henneman, Jacqueline de Jong, Phil Bloom, Ed van der Elsken, Wim T. Schippers en vele anderen.

Hester en Martha starten nu met onderzoek naar wie over nog eens 100 jaar deel zou uitmaken van deze selectie. Ben jij een illuster kunstenaar? Laat je horen! Die expositie wordt volgend jaar ontwikkeld.

De catalogus van de expositie is te koop bij de receptie van De Kring. De online catalogus is hier te vinden.

De expositie is te zien van 25 maart 2022 tot mid 2023.