Kringprenten expositie

overzichtstentoonstelling

Kringprenten worden als sinds 2014 gemaakt door leden van De Kring.

Ooit bedacht door de toenmalig hoofredacteur van het Kringmagazine Tom Rooduijn is de Kringprent een belangrijk cultuurgoed geworden van onze sociëteit. In september 2022 staat de teller op 46. De eerste is van Jeroen Henneman, de laatste tot nog toe is van Patricia Blok. Met elkaar geven ze een mooi beeld waartoe de kunstenaars van De Kring in staat zijn, waar hun belangstelling en liefde ligt.

Juist ook vanwege het 100-jarig bestaan van De Kring is besloten tot een tentoonstelling waar alle 46 kringprenten te zien zijn gedurende de lustrumviering. Op 6 september 2022 vond de opening van de tentoonstelling plaats door de nieuwe voorzitter van De Kring Joost Nijsen en kon iedereen zien hoe prachtig Hans Brinkman, die tot 2020 druk in de weer was met de selectie, coördinatie en productie-begeleiding van de prenten, de 46 kunstwerken heeft geëxposeerd.

Te koop

Aansluitend werd een erg mooi doosje gepresenteerd met de 46 kringprenten op postcard-formaat. Naast de 46 kaarten bevat het doosje ook een tekst van Rudie Kagie over de ontstaansgeschiedenis van de Kringprent.

Vrijwel alle Kringprenten zijn nog te koop. Zij kosten € 220 per stuk en worden in een kleine oplage van twintig stuks verkocht. Elke Kringprent wordt genummerd en gesigneerd door de maker. De Kringprent is te bestellen via administratie@kring.nl.

Het prachtige doosje met de 46 Kringprenten op postcardformaat is voor €15 te koop bij de receptie. Wees er snel bij, op=op!