Robbert de Goede

connect

Van 3 januari t/m 31 maart 2022 is de exposotie 'Connect' van Robbert de Goede te bezichtigen in de bar van de sociëteit.

‘Connect’ van Robbert de Goede is de laatste presentatie van een drieluik, dat begon met ‘Car-Antenne’ van Sanne Boekel tijdens de aanvang van de pandemie in maart 2020 en vervolgde met ‘Closer’ van Hugo Keizer.

In 2022 bestaat de Sociëteit De Kring 100 jaar.
De expositie van Robbert de Goede is een uitnodiging tot nieuwe ontmoetingen. We worden in het werk deelgenoot van de complexiteit van lijnen en verbindingen. De draadsculpturen van De Goede balanceren tussen intuïtie en planmatigheid. De geometrische patronen verhouden zich al dansend tot de ruimte en de toeschouwer.

De Goedes geometrische constructies passen in de traditie van het Minimalisme uit de jaren ’60. Groot verschil is dat de nieuwe generatieminimalisten zich niet bedient van statische presentaties die naar zichzelf verwijzen, maar juist de omgeving en de toeschouwer activeert.

Over Robbert de Goede

Robbert de Goede studeerde architectonische vormgeving aan de HKU en volgde autonome kunstlessen aan de School of The Art Institute of Chicago. De Goede is zowel interieurarchitect als beeldend kunstenaar en heeft tentoonstellingen in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, Polen, Slowakije, Tsjechië en Spanje.

Voor meer informatie: https://robbertdegoede.nl