Boekpresentatie | Togatalks

vrijdag 29 september

20:00 – 21:30

Presentatie

Op vrijdag 29 september presenteert rechter en Kringlid Yolanda Bosman haar boek 'Togatalks: schetsjes uit de rechtbank' op De Kring. Met een knipoog zijn observaties, emoties en associaties bij het recht en de samenleving opgeschreven en voorzien van fraaie illustraties.

Yolanda Bosman: “Na het succes van mijn eerste bundel ‘Schetsjes uit de rechtbank’ vorige zomer, ben ik verder gaan schrijven. Dat heeft geleid tot mijn tweede boek ‘Togatalks’. 

Als rechter trekt zoveel aan je voorbij. Je kan het zo gek niet bedenken. Het gaat daarbij niet alleen om het recht, maar ook om emoties. De sfeer die het achterlaat in de zittingszaal wil ik graag optekenen. Het zijn geen individuele zaken, maar pennenstreken uit het dagelijks leven gegrepen. Met tempo, drama en humor. Verder laat ik de toga spreken over actuele onderwerpen. Zoals ‘Voice van veiligheid’ over grensoverschrijdend gedrag of ‘Robotrechter’ over ChatGPT. Met een knipoog 😉 Buurman Jan Lips en goede vriendin Yip Nauta maakten er fraaie illustraties bij. 

Mijn missie is de rechtspraak dichter bij de mensen te brengen en de mensen dichter bij de rechtspraak.”

Programma

20:00 – inloop
20:30 – presentatie

Over de schrijver

Yolanda Bosman is rechter bij de rechtbank Den Haag. Daar organiseert zij ook lezingen over recht en samenleving. Daarnaast schrijft zij columns en stukjes. Vorig jaar verscheen haar eerste boek, ‘Schetjes uit de rechtbank’.

Het boek ‘Togatalks’ is uitgegeven in eigen beheer. Het boek ligt voor 15 euro bij Athenaeum Boekhandel en is ook online verkrijgbaar bij De Vries Van Stockum.