De Divan | Toxische processen op de werkvloer

donderdag 21 september

18:00 – 19:30

Lezing

Tijdens deze editie van De Divan nemen we een duik in de giftige onderstroom bij organisaties. Een workshop door klinisch psycholoog/psychotherapeut Annemarijn Spaans en arbeids- en organisatiepsycholoog Rozemarijn Dols.

Toxische processen in organisaties zijn bijzonder actueel. We worden er dagelijks mee geconfronteerd via de media. Of het betreft destructief leiderschap, of een ziekmakende cultuur. Wat speelt een rol bij het ontstaan van een giftige werkcultuur, wat zijn belangrijke signalen en wat is het mogelijke antigif? Welke afweervormen, welk type leiderschap en welke destructieve groepsprocessen zorgen voor sociale onveiligheid?

In deze workshop nemen de sprekers ons aan de hand van filmfragmenten mee naar de voedingsbodem voor een toxische werkcultuur en gaan daarover met de zaal in gesprek.

Programma‍

17:00 – inloop, bar
18:00 – aanvang programma, ClubUP 
20:00 – gezamenlijk diner (optioneel; maak hiervoor een aparte reservering in het restaurant)

Reserveren

Reserveer nu een plek via bovenstaande knoppen. Dit programma is tegen een kleine vergoeding van €5,- ook toegankelijk voor niet-leden.

Over de sprekers

Annemarijn Spaans (klinisch psycholoog/psychotherapeut) en Rozemarijn Dols (arbeids-en organisatiepsycholoog) zijn beiden verbonden aan de maatschap De Nieuwe Verdieping, specialisten in medisch leiderschap. Zij verzorgen binnen academische ziekenhuizen leiderschapstrajecten, (team)coaching, conflicthantering.

Bij hun trainingen maken zij als filmliefhebbers gebruik van fragmenten om psychologische fenomenen te illustreren en te bespreken. Rozemarijn heeft diverse publicaties op haar naam staan, waaronder ‘De coach als regisseur- Gebruik van filmfragmenten voor persoonlijke ontwikkeling’ en ‘Houston we’ve got a problem – Leiderschapslessen uit films.’