De Groene Kring | Tom Middendorp

maandag 8 januari

19:00 – 20:15

debat

Op maandagavond 8 januari is Tom Middendorp, voormalig Commandant der Strijdkrachten, te gast bij De Groene Kring. Zijn militaire loopbaan bracht hem naar diverse crisisgebieden, waar hij de directe impact van klimaatverandering op lokale veiligheid aan den lijve heeft ondervonden.

Middendorp maakt zich grote zorgen over de ingrijpende gevolgen van klimaatverandering, waaronder schaarste, massale migratiestromen en een versterking van extremisme. Met zijn boek Klimaatgeneraal en als medeoprichter en voorzitter van de Military Council for Climate and Security (MCCS) probeert hij actief mensen en organisaties te mobiliseren in de strijd tegen klimaatproblematiek.

Bij De Groene Kring zal Kringlid Silvia Pilger in gesprek gaan met Middendorp over zijn kijk op de rol van het klimaat in mondiale veiligheidsvraagstukken.

“Niet alleen oorlog vormt een bedreiging voor wereldvrede, klimaat ook.”
– Tom Middendorp

Programma

18:00 – inloop, bar
19:00 – aanvang programma, UP
20:15 – einde programma, UP
20:30 – gezamenlijk vegan programmadiner (optioneel), restaurant

Reserveren

Toegang tot dit evenement is gratis voor leden van De Kring. Niet-leden zijn ook van harte welkom.

Na afloop is het mogelijk om met de gast door te praten in het restaurant onder het genot van een veganistische maaltijd.

Ben je lid van De Kring?

Ben je (nog) geen lid van De Kring?

De Groene Kring is een programmareeks waarin we in gesprek gaan met sleutelfiguren uit de wereld van energie, klimaat, landbouw, duurzaamheid en milieu.