HartBeat | Jacques Klöters' hommage aan Adèle Bloemendaal

maandag 20 november

19:00 – 20:15

Kunst

Talkshow

‘Zeg, cabaretpooier van me, moeten we niet weer eens samen een mooi theaterprogramma maken, waarom bel je me nooit?’

Jacques Klöters was lang een van de handlangers van Adèle Bloemendaal. Talloze malen zat hij aan haar keukentafeltje en voerden zij intieme gesprekken over geld, misdaad, seks en het ouder worden, die vaak uitmondden in conferences of liedjes voor haar shows.

In HartBeat, de muzikale talkshow van journalist en Kringlid Jan van Galen, deelt Jacques Klöters zijn herinneringen aan de strenge meesteres van het cabaret, die haar publiek alle kanten opsleurde en dan weer losliet met haar typerende lachschreeuw. Klöters vertelt over het maakproces van zijn boek Aaah! Dèle, dat deze dag verschijnt. HartBeat haalt er clips van hilarische tv-optredens bij. 

Programma

18.00 – Inloop, bar
19.00 – Interview en optreden, ClubUP-zaal
20.30 – Gezamenlijk programmadiner (optioneel), restaurant

Reserveren

Voor dit programma zijn verschillende tickets beschikbaar.

Ben je lid van De Kring?

Ben je (nog) geen lid van De Kring?

Over Jacques Klöters 

Foto: Raymond van Olphen

Jacques Klöters (1946) is cabaretkenner en maker en presentator van radio- en televisieprogramma’s voor de NPO, zoals het populaire zondagochtend-radioprogramma De Sandwich. Hij is de samensteller van veelgeprezen bloemlezingen waaronder Omdat ik zoveel van je houIk zou je het liefste in een doosje willen doen en Zo de ouden zongen. Ook zijn biografie over Toon Hermans werd in 2010 met veel lof ontvangen en meerdere malen herdrukt.

HartBeat is een regelmatig terugkerend Kring-programma waarbij getalenteerde en spraakmakende singer-songwriters, rappers, jazzmuzikanten, chansonniers, crooners, volkszangers, bluesgitaristen, kleinkunstenaars en anderen in gesprek gaan met journalist en Kringlid Jan van Galen over hun repertoire en metier. Tijdens eerdere edities waren o.a. Boudewijn de Groot, Rob Bolland, Thijs van Leer, Lucretia van der Vloot, Gerard Alderliefste en Bart van Poppel te gast.