Jazz | Joris Roelofs, Marius van den Brink, Sam Trapchak, Josh Davis

woensdag 11 oktober

21:00 – 01:00

Muziek & Dansen

Iedere woensdag is De Kring het decor voor zowel aanstormend als gearriveerd jazztalent. Op woensdag 11 oktober wordt de sessie geopend door Marius van den Brink, Sam Trapchak en Josh Davis.

Pianist Marius van den Brink speelde niet alleen met vele bekende artiesten, zoals Jeff Watts, Joel Frahm, Ingrid Jensen, Sean Jones en the Birdland Bigband, ook heeft hij over de hele wereld op menig groot podium gestaan. In 2023 nam hij het studio album ‘New York Knock’ op, evenals een live album bij de Dizzy’s Club, Jazz at Lincoln Center. Daarnaast is is hij onderdeel van ‘The New York Gypsy All Stars’.

Bassist Sam Trapchak werd in 1984 geboren in Livonia, Michigan. Toen hij interesse toonde in muziek, weerhield zijn vader hem van de elektrische gitaar met deze wijze woorden: “Iedereen heeft altijd een bassist nodig.” Van daaruit werd Sam gevoed door de rijke muzikale traditie van Detroit. Hij begon met contrabas nadat hij was toegelaten tot het jazzstudieprogramma aan de Wayne State University in Detroit. Hij won opeenvolgende beurzen terwijl hij daar was ingeschreven. In 2007 kreeg Sam een volledige beurs om zijn studie voort te zetten aan de William Paterson University in New Jersey. Momenteel woont en werkt hij voornamelijk in New York.

Drummer Josh Davis speelt momenteel drums voor de New Yorkse bands Starlight Girls, Manner Effect, The Pocket Band en leidt zijn eigen jazztrio, The Josh Davis Trio. Naast dat hij fulltime met deze groepen speelt, neemt hij ook op en toert hij als freelancer met vele andere bands en projecten, in vele genres.

Marius van den Brink – piano
Sam Trapchak – bas
Josh Davis – drums

Aanvang – 21:00

De Jazzavond is, zoals alle Kringactiviteiten, gratis toegankelijk voor Kringleden.

Ben je (nog) geen lid van De Kring?

  • Reguliere entree: €10,-
  • Op vertoning van je studentenpas: €5,-
  • Neem je deel aan de jamsessie? Gratis toegang

‍Tickets zijn aan de deur te verkrijgen.