MuseumKring | Nanda van den Berg

woensdag 27 september

18:30 – 19:30

BinnenKring

Kunst

Lezing

De MuseumKring komt maandelijks bijeen om te praten over wat er zoal speelt in de wereld van musea. Tijdens deze speciale editie van de BinnenKring is Nanda van den Berg te gast, directeur van Huis Marseille, museum voor fotografie in Amsterdam. Thema’s die onder meer in haar lezing aan bod komen: kwaliteit en relevantie.

Huis Marseille is een privaat gefinancierd museum en bestaat in 2024 vijfentwintig jaar. Hoe verhoudt zich een dergelijk museum tot het grotendeels gesubsidieerde museale veld?

Huis Marseille laat zien dat ze een jonge doelgroep tot hun bezoekers kunnen rekenen, vanwege de kwaliteit en relevantie van de wisselende tentoonstellingen.

De uitdagingen van het 17e eeuwse pand, dat momenteel gerestaureerd wordt, zijn groot maar hebben ook voordelen. Zo maken de 13 verschillende tentoonstellingsruimten, verdeeld over 2 panden, een dialoog mogelijk tussen de tentoonstellingen die de bezoeker (on)bewust ervaart.

Nanda van den Berg zal toelichten op welke manier ze de programmering van Huis Marseille inhoud geeft. Volgend jaar is zij daar 10 jaar directeur.

Programma

18:00 – inloop, bar
18:30 – aanvang programma
19:30 – einde programma

Aanmelden

Reserveer nu een plek voor deze interessante bijeenkomst via bovenstaande knoppen.

Introducés zijn ook van harte welkom.

Wil je als lid na afloop dineren in het restaurant? Maak hiervoor dan een aparte reservering.

Foto: Vincent Zedelius