SEC Lezing | Jelle Zuidema: de wetenschap achter ChatGPT

maandag 12 juni

18:00 – 19:00

Lezing

De SEC is verheugd dat professor Jelle Zuidema op 12 juni een lezing komt geven op De Kring over gigantische taalmodellen: de wetenschap achter ChatGPT, nieuwe kansen en nieuwe gevaren.

Sinds de lancering van ChatGPT in november 2022 spreekt de hele wereld over de nieuwe kansen en gevaren die dit soort technologie met zich meebrengt. In deze lezing bespreekt Zuidema de geschiedenis van taalmodellen, de recente doorbraken die ChatGPT en GPT4 mogelijk hebben gemaakt, de beperkingen van de technologie, de zin en onzin rondom beweringen over intelligentie en bewustzijn, en de manieren waarop de technologie verantwoord kan worden ingezet in onderwijs, journalistiek, games en talloze andere toepassingen.

Meer informatie over Jelle Zuidema vind je hier.

Programma‍

17:00 – inloop
18:00 – aanvang lezing
19:15 – gezamenlijk diner (optioneel)

Reserveren

Voor dit programma zijn verschillende tickets beschikbaar.

Ben je lid van De Kring?

Ben je (nog) geen lid van De Kring?

‍Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met Société Européenne de Culture Nederland (SEC) en is onderdeel van de SEC-lezingenreeks.

De SEC komt maandelijks op De Kring bijeen voor een voordracht van een SEC-lid of gastspreker, die zowel een informatief, essayistisch, persoonlijk of wetenschappelijk karakter kan dragen. Daarbij staat de discussie na afloop centraal, een discussie die eerder doet denken aan een intensief gesprek, waarin ervaringen, inzichten, visies en ideeën worden getoetst aan en gedeeld met een geïnformeerd publiek.