SEC lezing | Alexander Reeuwijk

maandag 13 november

18:00 – 19:00

Lezing

SEC-Nederland richt zich dit najaar en in het nieuwe jaar 2024 middels lezingen op De Kring op de verschillende religies die met hun komst naar Europa van invloed zijn geweest op de politiek en cultuur van Europa.

Maandag 13 november staat het Hindoeïsme centraal. De lezing wordt die avond verzorgt door Alexander Reeuwijk.

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger. In zijn lezing over het hindoeïsme en Europa gaat Alexander Reeuwijk in op de Hindoeïstische goden zelf. Hierbij bespreekt hij niet alleen de beelden, maar zal hij ook praten over de (heilige) teksten en filosofie uit India. Tijdens zijn verhaal zal hij zowel de positieve aspecten als de meer verontrustende belichten.

Programma

17:30 – inloop, bar
18:00 – aanvang programma
19:00 – einde programma
19:15 – gezamenlijk diner (optioneel)

Reserveren

Voor dit programma zijn verschillende tickets beschikbaar.

Ben je lid van De Kring?

Ben je (nog) geen lid van De Kring?

‍Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met Société Européenne de Culture Nederland (SEC) en is onderdeel van de SEC-lezingenreeks.

De SEC komt maandelijks op De Kring bijeen voor een voordracht van een SEC-lid of gastspreker, die zowel een informatief, essayistisch, persoonlijk of wetenschappelijk karakter kan dragen. Daarbij staat de discussie na afloop centraal, een discussie die eerder doet denken aan een intensief gesprek, waarin ervaringen, inzichten, visies en ideeën worden getoetst aan en gedeeld met een geïnformeerd publiek.

Voor meer info, ga naar de SEC-website.