Boekpresentatie & interview Venus Veldhoen | Hoe geef ik zelf een kunst- of fotoboek uit?

vrijdag 1 december

18:00 – 19:15

Kunst

Presentatie

Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent of een liefhebber van fotografie, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar de magie van kunst- of fotoboeken: kom naar de presentatie van het eerste fotoboek van Kringlid Venus Veldhoen. Ze zal vertellen over haar werk, maar ook over hoe dit boek tot stand kwam, inclusief de samenwerking met de uitgever en ontwerper, subsidieaanvragen en crowdfunding.

Naast kunsthistoricus is Venus al 30 jaar portretfotograaf. Ze richt zich vooral op individuen bij wie de zoektocht naar de eigenheid van hun bestaan duidelijk naar voren komt. Een terugkerend element in haar werk zijn de foto’s die ze van haar vader, kunstenaar Aat Veldhoen, maakte. Haar afkomst als dochter van een Nederlandse vader en een Vietnamees-Somalische moeder is ook duidelijk terug te vinden in haar fotografie, waarin ze de interactie tussen verschillende culturen en identiteiten exploreert.

Venus’ fotoboek plaatst een selectie van ongeveer 150 portretten in een nieuwe context, door tijd en plaats te negeren en de focus te leggen op de onderlinge interactie tussen de geportretteerden. Hierdoor ontstaat een ritmische beeldenreeks die de verschillende culturen, contrasten tussen overdaad en schaarste, overleven en schoonheid, kleurexplosies en zwart-wit, en de kracht van kwetsbaarheid benadrukt.

Tijdens deze boekpresentatie gaat Venus Veldhoen met Harm Botje in gesprek over haar werk en de totstandkoming van het boek. Hedy d’Ancona deelt haar herinneringen bij sommige foto’s uit dit fotoboek en Leo Divendal, fotograaf en schrijver, leest het voorwoord voor dat hij heeft geschreven voor dit boek.

Programma

  • 18:00 – Inloop en mogelijkheid om een drankje te nemen in de bar
  • 18:30 – Boekpresentatie, interview en gasten
  • 19:15 – Borrel, mogelijkheid tot het kopen van een gesigneerd boek

Aanmelden

Om verzekert te zijn van een plek, vragen we je via bovenstaande knop op te geven voor dit programma.

Venus Veldhoen Monografie

Fotografie: Venus Veldhoen
Ontwerp: Eva van de Schans,  Inedition
Uitgeverij: Lecturis
Voorwoord: Leo Divendal
Interview: Naomi Heidinga

192 pagina’s, Engels, Hardcover