Debutantenbal 2023

Op 1 september 2023 vond het Debutantenbal 2023 plaats op De Kring: een bruisende avond voor schrijvers, lezers en aanstormend talent.

Tijdens het Debutantenbal 2023 werden de belangrijkste debutantenprijzen van het jaar uitgereikt. Een geweldige nieuwe samenwerking van Stichting CPNB, Lezerscommunity Hebban.nl, Sociëteit De Kring, SLAA en Editio. Een feest voor schrijvers waar maar liefst drie prijzen werden uitgereikt. De Editio Debutantenprijs ging naar Nelson Morus. De Hebban Debuutprijs werd gewonnen door Forugh Karimi met haar debuut De Moeder van Mahipar. De winnaar van de nieuwe Renate Dorrestein prijs was Jolanda Treffers. Ellen Deckwitz presenteerde de prijsuitreiking. De winnaars werden toegezongen door Chris Kok (winnaar 2022 van Editio Debutantenprijs).

Het was een zinderende avond met schrijvers en uitgevers en iedereen die van lezen en een goed feest houdt. Er werd gedatet met schrijvers, uitgevers en agenten. Mensen traden op tijdens de open mic van Martine Bakker en werden meegenomen in het muzikale universum van Electropoëzie. Er werd gedanst, gedronken, gelachen, gelezen en vooral gedeeld. Het was een avond vol magie en bijzondere momenten waar we nog steeds van aan het nagenieten zijn.

Foto’s: Julie Rudova