Performance | Schone lei vs. carte blanche

Het imponerende kunstwerk “Schone lei vs carte blanche” is een uitvloeisel uit de gelijknamige performance “Schone lei vs carte blanche”, opgevoerd door kunstenaars Lisa Snoek en Coen Aerts tijdens de opening van de tentoonstelling “Zomersalon 2023 | Nader tot u” op 8 juni 2023.

De performance bestond uit 3 aktes: vervreemding, gevecht en samenkomst. In de eerste akte “vervreemding” kwamen Lisa en Coen op in witte pakken, begeleid door hoorbaar provocerende sirenegeluiden. Ze bewogen vervreemd van elkaar door de zwarte kaders op de vloer en ontkleedden laag voor laag hun witte kledingstukken. Tegelijkertijd spoten ze blauwe, groene, witte en fluorescerend gele verf op de zwarte kaders.

In de tweede akte “gevecht” vond een intens gevecht tussen beiden plaats – al worstelend en rollend over de vloer creëerden ze met hun ontblote lichamen dit kunstwerk.

In de laatste akte “samenkomst” vonden Coen en Lisa zich weer in het alledaagse: Samen hingen ze de besmeurde kledingstukken samen op op de waslijn.

Prijs op aanvraag via kunst@kring.nl